طراحان لازم است درباره نوع خروجی طرح بدانند که با چه فرمتی می توان بهترین خروجی را به دست آورد. البته امروزه طراحی ها با استفاده از نرم افزارهای فتوشاپ، ایلاستریتورو کرل دراو انجاممی شود. وقتی صحبت از فرمت فایل چاپی می شود، منظورمان همان خروجی نهایی است که با کمک این نرم افزار ها طراحی و آماده چاپ شده است.

در طراحی گرافیک هر چقدر کیفیت بالا باشد، نتیجه کار بهتر خواهد شد. ما در گرافیک به دنبال بهترین و با کیفیت ترین نتیجه هستیم. پس بنابراین باید از نرم افزار هاdو باکیفیت برای طراحی استفاده کنیم تا در فرمت فایل خرجی به مشکل برنخویم و فایل باکیفیتی را ذخیره سازی کنیم.

شاید این سوال اکثر افراد باشد که چرا خروجی نرم افزار باید با قابلیت های بالا و حجم مناسبی باشد؟ در جواب این سوال باید بگوییم که چون اکثر طرح های گرافیکی چاپ می شوند و باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا از لحاظ ظاهری ایرادی نداشته باشد. نکته ای در طراحی گرافیک و خروجی فایل های آن مهم است، این است که چون این کار قابل مشاهده و در معرض دید مشتریان و افراد زیادی قرار می گیرد باید، از نظر هویت بصری قابلیت مناسبی داشته باشد که درادامه بیشتر درمورد انواع فرمت های گرافیکی بحث خواهیم کرد.

فرمت مناسب برای چاپ تصاویر

شاید برایتان پیش آمده که یک فایل متنی یا تصاویر سیو شده را چاپ کنید. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که همه فرمت های الکترونیکی قابلیت چاپ ندارند؛ فایلی قابل چاپ است که فرمت چاپی آن از کیفیت بالایی برخوردار باشد و تمام استاندارد های چاپی را داشته باشد.

ما در اینجا چند مورد از متدوال ترین انواع فرمت گرافیکی برای چاپ را به شما معرفی می کنیم:

فرمت PNG

از این نوع فرمت اکثرا در ذخیره کردن استیکر ها و لوگو های طراحی شده در نرم افزار فتوشاپ، کاربرد دارد. هم چنین از فرمت PNG در ذخیره سازی و مانیتورینگ تصاویر در صفحات وب استفاده می شود. این فرمت مانند GIF حالت انیمیشنی و متحرک را ندارد و از قابلیت  Trasparenr  پشتیبانی می کند.

در واقع این فرمت نسخه پیشرفته JPG  و GIF می باشد که از ترکیب این دو فرمت به وجود آمده است. شما با استفاده از فرمت PNG می توانید تصاویر را بدون کاهش کیفیت، فشرده سازی کنید. یکی دیگر از ویژگی های این فرمت داشتن طیف رنگی گشترده می باشد.

فرمت JPG , JPEG

این نوع فرمت یکی ازمتدوال ترین و رایج ترین انواع فرمت گرافیکی برای چاپ و ذخیره فایل تصویر است که اغلب نرم افزار ها از این فرمت پشتیبانی می کنند اما کیفیت آن نسبت به سایر فرمت ها پایین است. باز کردن تصاویر این فرمت ساده و بدون کمک به هیچ برنامه ای باز می شود. البته باید به این نکته توجه کنید که می توانید این نوع فرمت به دلیل کیفیت پایین به هیچ عنوان مناسب کار های چاپی نیست.

فرمت GIF

از این فرمت اغلب اوقات در صفحات وب به صورت تبلیغات متحرک استفاده می شود. همچنین علاوه بر صفحه وب، دربیشتر اپلیکیشن های گوشی اندروید نیز از آن استفاده می شود. این نوع فرمت بخاطر حجم و طیف رنگی کم با سرعت بالایی در صفحات وب آپلود می شود.

فرمت گیف چون با حجم کم تصاویر را نمایش می دهد طیف رنگی را از 256 رنگ ایجاد می کند، اگر تصویری با کیفیت و طیف رنگی بیشتر بارگذاری کنید، به صورت خودکار نزدیک ترین رنگ های جدول 256 رنگی را پیدا می کند. به همین دلیل طرح هایی که دارای طیف رنگی بیشتری هستند برای GIF مناسب نیستند.

از ویژگی های این نوع فرمت می توان به پشتیبانی مرورگر ها و ساخت انیمیشن های کوتاه  اشاره کرد.

فرمت TIFF

این فرمت یکی از فرمت های محبوب برعضفرمت TIFF طراحان برای پروژه های چاپی است. فرمت  tiffهمانند PSD حالت لایه باز بومدن را دارد و از تصاویر RGB و 8  بیتی پشتیبانی می کند. علاوه بر این ها از CMYK  و تصاویر 16 بیتی که حجم و کیفیت بالایی دارند و فرمت مخصوص چاپی محسوب می شوند، پشتیبانی می کند.

از ویژگی های این فرمت می توان به پشتیبانی از حالت های رنگی CMYK، GROUSCOLE، RGB، بهترین و پرکاربردترین فرمت برای پروژه های چاپی و هم چنین قابلیت لایه باز بودن فایل بعد از ذخیره سازی که در نرم افزار ها قابل مشاهده است.  

فرمت EPS

از دیگر انواع فرمت گرافیکی چاپ، EPS می باشد. این نوع خروجی در نرم افزار های الوستریتور، کورل و فتوشاپ برای ذخیره سازی فایل وجود دارد. این فرمت به دلیل خروجی با کیفیتی که دارد، برای پروژه های چاپی و تبلیغاتی، بیلبورد های تبلیغاتی و… از خروجی ایی پی اس استفاده می کنند چرا که این فرمت هیچ گونه افت کیفیت در هنگام ذخیره سازی ندارد. فرمت EPS  بخاطر بیت مپ هایی که دارد به هر پیکسل دستور می دهد در هر اندازه چه سایز وچه رنگی داشته باشد که در مقیاس بزرگ تصویر به صورت پیکسل باعث کاهش کیفیت نشود.

این نوع فرمت برای طراحی تصاویر با مقیاس بزرگ و بیشتر مورد استفاده چاپخانه ها برای چاپ بنر های بزرگ تبلیغاتی می باشد.

فرمت SVG

این خروجی از زیر مجموعه های وکتور است که برای پروژه های با ابعاد بسیار بزرگ و بسیار کوچک مناسب اند. این نوع فرمت از حجم و کیفیت خروجی بالایی برخوردار است به همین علت هر تغییر در اندازه و مقدار آن بدون هیچ افت کفیتی، خروجی فایل موردنظر را تحویل می دهد.

از ویژگی ها و کاربرد هایی که SVG دارد این است که توانایی انیمشن تحت وب را دارد هم چنین یکی از خروجی های مورد علاقه و محبوب طراحان لوگو و آیکون است. به دنبال این مسئله طراحان می توانند لوگو و آیکون را با ابعاد بالا به دست آورند.

از دیگر ویژگی های این فرمت می توان به پشتیبانی وب از این فرمت اشاره کرد.

فرمت PSD

 از فرمت های پیش فرض برنامه فتوشاپ است که طبق استاندار خود شرکت ادوب تنظیمات آن را ایجاد       کردخه است. به طوری که در هنگام ذخیره اگر تغییری در فرمت تصویر شکل نگیرد، به صورت پی اس دی ذخیره می کند.   

حجم و کیفیت فایل تصور در این فرمت بالا است و امکان ذخیره فایل ها تا 30.000 پیکسل وجود دارد. فرمت پی اس دی  فایل پروژه را به صورت لایه باز انجام می دهد. منور از لایه باز این است که بعد از ذخیره فایل امکان ویرایش دوباره رنگ ها، لایه ها، ماسک ها و… وجود دارد.

 یکی از ویژگی های خوب پی اس دی این است که فرقی ندارد در کدام نسخه از فتوشاپ خروجی گرفته می شود، چون همه نسخه های فتوشاپ از این فرمت پشتیبانی می کند.

فرمت PSB

این فرمت شبیه فرمت PSD  می باشد که در نرم افزار فتوشاپ قرار داده شده. این فرمت می تواند حجم های بیشتر از 2 گیگابایت را را ذخیره سازی کند. بنابراین اگر فایل در هنگام ذخیره سازی، فرمت فایل به صورت پیش فرض در psd باشد، نرم افزار فتوشاپ به طور خودکار فایل را در فرمت psb ذخیره می کند.

این فرمت برای تصاویر ابعاد بزرگ که برای چاپ طراحی می شوند مناسب است که می توان یکی از انواع فرمت گرافیکی چاپ اشاره کرد.

استاندارد در پروژه های چاپی

ممکن است برای هر کدام از ما حداقل یک بار هم که شده، سر و کارمان با چاپ و صنعت چاپ گره خورده است. امروزه با وجود بازار رقابتی، اغلب بازار تبلیغات و چاپ بنر های تبلیغاتی داغ شده است. بسیاری از صاحبان کسب و کار، همیشه سعی دارند به فعالیت خود رونق ببخشند، تبلیغات یکی از راه های رونق کسب و کار است که این روز ها به صورت های مختلف انجام می شود.

طراحی و چاپ بنر های تبلیغاتی در برندسازی و تبلیغات نقش اساسی دارد. در نتیجه باید کیفیت پروژه های چاپی بسیار بالا باشد و تمامی استاندارد های چاپ رعایت شود. برای انجام این کار فطعا باید با افرادمتخصص در این حوزه کمک بخواهید.

مجمتع چاپ زمرد یکی از مجموعه های چاپی است که در زمینه طراحی و چاپ پروژه های مختلف فعالیت می کند. چاپ زمرد با استفاده از طراحان و دستگاه های مخصوص چاپ انواع کاغذ و محصولات، پروژه های چاپی را طبق سلیقه مشتریان انجام می دهد. شما می توانید به وب سایت چاپ زمرد بروید و بیشتر با خدمات این مجموعه آشنا شوید.

دسته ها: دسته ها: وبلاگ

دیدگاه خود را برای ما ارسال نمایید