فتوشاپ چیست
در این مبحث اطلاعات کلی در رابطه با فتوشاپ ارائه می گردد. فتوشاپ در لغت به معنی کارگاه عکس میباشد.
این نرم افزار یک ویرایشگر گرافیکی حرفه ای است که از آن میتوان برای ایجاد و ویرایش کارهای گرافیکی ثابت و متحرک خلاقانه استفاده نمود. این نرم افزار ابزاری قوی در حیطه چاپ و چاپخانه به شمار می آید.
تاریخچه فتوشاپ
نخستین نسخه این نرم افزار در سال 1987 توسط برادران جان و توماس نول ساخته شد و در ابتدا، یک ابزار ساده برای ویرایش تصاویر بود که به مرور زمان به یک مجموعه جامع برای ویرایش، روتوش، ترکیب و طراحی تصاویر ثابت و متحرک تبدیل شده است.

نسخه های اولیه فتوشاپ توسط برادران نول تولید و توزیع میشد. اما بعدها Adobe Systems این نرم افزار را از برادران نول خریداری و به Adobe Photoshop تبدیل کرد. اولین نسخه از نرم افزار منتشر شده توسط ادوبی در فوریه 1990 ارائه شد.
کاربردهای فوتوشاپ:
برخی کاربردهای فتوشاپ را میتوان به شرح ذیل ذکر کرد:
- ویرایش و روتوش تصاویر
- طراحی کارت ویزیت
- طراحی بنر
- طراحی بروشور و پوسترهای تبلیغاتی
- طراحی جلد نشریات
- طراحی اولیهی قالبهای وبسایت
- و …
ابزارها و پلاگین های فوتوشاپ:
به کمک ابزارها و پلاگین های فوتوشاپ میتوان تصاویر ثابت و متحرکی را تولید کرد که اصلاً واقعی نبودهاند، ولی کاملاً طبیعی جلوه میکنند. با ابزارهای موجود در آن میتوان قالب سایت طراحی کرد و سپس آن را تبدیل به کد نمود. البته به کمک افزونههایی که وجود دارند میتوان این کار را به اصطلاح با چند کلیک ساده انجام داد. اما تبدیل قالب به کد، معمولاً بهصورت دستی انجام میشود.

فرصت های شغلی در حوزه فتوشاپ:
از این ابزار در آتلیههای عکاسی برای روتوش و ویرایش عکسها استفاده میشود و یکی از اصلیترین نرم افزارهای مورد نیاز گرافیستها و افرادی محسوب می شود که در حوزه تبلیغات، طراحی پوستر، بنر، کتب، مجلات و نشریات فعالیت میکنند. این ابزار همچنین برای افرادی قابل استفاده است که در حوزه طراحی سایت و ساخت اپلیکیشن فعالیت دارند. دانشجویان و افرادی که در رشته عمران و معماری فعالیت میکنند نیز امکان استفاده از این ابزار را دارند.
حداقل سیستم مورد نیاز برای فتوشاپ
برای نصب هر برنامه ای ابتدا باید سخت افزار سیستمی که داریم را در نظر بگیریم. اما برای کار کردن با نرمافزار فتوشاپ واقعا به چه سختافزاری نیاز داریم؟ نسخههای جدید این ابزار که در سالهای 2020 به بعد منتشر شدهاند، نسخههای نسبتا سنگینی هستند که برای استفاده از آنها باید حداقلهای سیستم مورد نیازشان را بدانیم.
- پردازنده مرکزی یا همان CPU سیستم مد نظرمان باید از پردازنده نسل 6 اینتل باشد یا یک پردازنده AMD معادل آن با قابلیت پشتیبانی از SSE4 باشد.
- حداقل سیستم عامل مورد نیاز برای اجرای فتوشاپ، ویندوز ۱۰ نسخه ۱۹۰۳ یا نسخههای بعد از آن است. سیستم عامل ویندوزی که خود شرکت ادوبی پیشنهاد میدهد، ویندوز ۱۰ نسخه ۱۹۰۹ است.
- سیستم عامل شما حتما باید از نوع ۶۴ بیتی باشد. البته باید دقت کنید که ویندوزهای قدیمیتر مثل ویندوز ۸.۱ یا ویندوز ۷ از این نرمافزار پشتیبانی نمیکنند.
- حافظه رم مورد نیاز برای کار کردن با نسخههای جدید نرم افزار فتوشاپ، ۸ گیگابایت است.
- حداقل رزولوشن صفحه نمایش شما باید ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل (در فاکتور مقیاس ۱۰۰٪) باشد.
- 2.6 گیگابایت یا بیشتر فضای خالی مورد نیاز در هارد برای نصب نسخه 32 بیتی
- 3.1 گیگابایت یا بیشتر فضای خالی مورد نیاز در هارد برای نصب نسخه 64 بیتی
در مجتمع چاپ زمرد، با بهره گیری از بهترین امکانات فتوشاپ، می توان تمامی اقدامات فتوشاپ را انجام داده و کارهای بی نظیری به چاپ می رسد.