لیتوگرافی چیست

در این مبحث، اطلاعاتی در رابطه با لیتوگرافی ارائه می گردد. امروزه صنعت چاپ در کل دنیا بسیار رایج شده و بدون آن مشکلات زیادی بوجود خواهد آمد. بشر در صنعت چاپ به تکنولوژی ای دست پیدا کرده که می تواند بر روی هر سطحی چاپ کند. به این امر چاپ افست گفته می شود. در چاپ افست مراحل مختلفی طی می شود که یکی از آن مراحل لیتوگرافی نام دارد.

لیتوگرافی در سال ۱۷۶۹ توسط یک نویسنده و بازیگر آلمانی، به نام آلوئیز اسفندلر اختراع شد تا به عنوان یک روش ساده و مقرون به صرفه برای چاپ و انتشار مطرح شود. او از خاصیت نامحلول بودن آب در چربی استفاده کرد و توانست آثار خود را با کیفیت خوبی منتشر کند. لیتوگرافی فرایندی است كه در طي آن صفحه هايي فلزي از جنس آلومينيوم موسوم به زينك يا پليت ساخته مي شود. از اين صفحه ها در چاپخانه هاي مجهز به سيستم چاپ افست براي انجام عمليات چاپ بر روي كاغذ استفاده ميشود. بنابر اين ليتوگرافي يك مرحله ي واسطه اي در چاپ افست است. فايلهاي طراحي شده ابتدا در ليتوگرافي تبديل به صفحات فلزي شده و سپس اين صفحات به چاپخانه ارسال مي گردد تا در آنجا بوسيله ي آنها عمليات چاپ بر روي كاغذ صورت بگيرد. در این روش، از خاصیت عدم اختلاط چربی و آب استفاده می شود و روش کار نیز به این صورت است که برای قسمت هایی که نیاز است تصویر چاپ شود از ذرات روغن دوست و در جاهایی که قصد نداریم چاپ شود از ذرات آب دوست استفاده می شود. این خاصیت موجب عدم وارد شدن رنگ از قسمت های آب دوست به قسمت های چربی دوست شده و تنها تصویری که نیاز داریم بر روی کاغذ و یا متریال های دیگر چاپ می شود.

لیتوگرافی در یک نگاه

مزایای استفاده از روش لیتوگرافی

  • وقتی برای چاپ از روش لیتوگرافی استفاده می شود، شما می توانید کاغذهایی با ابعاد بسیار بزرگ نیز استفاده کرده و چاپ را بر روی آنها انجام دهید.
  • امکان چاپ بر مواد با جنس های مختلف در این روش ممکن است.
  • دقت و کیفیت بالایی در چاپ دارد.
  • نه تنها در حجم های زیاد هزینه‌ی چاپ پایینی دارد بلکه از دوام طولانی هم برخوردار است.

تنها عیبی که می توان برای این روش برشمرد، طولانی بودن، زمان بر بودن و بالا بودن میزان هزینه ها مخصوصا زمانی است که حجم کار چاپ زیاد نیست. اگر کاری با حجم بالا را قصد داشته باشید با این روش انجام دهید، هزینه ها کاهش پیدا کرده و ضمنا در مدت زمان کوتاه تری نیز کار چاپ به پایان خواهد رسید.

دسته ها: دسته ها: وبلاگ

دیدگاه خود را برای ما ارسال نمایید