مخترع صنعت چاپ
در این مبحث، سعی بر آن است تا در رابطه با مخترع صنعت چاپ بررسی هایی صورت پذیرد. یوهانس گوتنبرگ یک زرگر آلمانی و نخستین مخترع صنعت چاپ و ماشین چاپ اروپا محسوب می شود. با اینکه یوهان گوتنبرگ به عنوان مخترع صنعت چاپ شناخته شده است، تنها اقدامی که وی انجام داده است این است که اقدام به ابداع نخستین روش بکارگیری حروف چاپی جابجا پذیر و ماشین چاپ کرده و همین امر باعث شده تا بتوان موضوعات نوشته شده را با سرعت هر چه بیشتر به چاپ رساند. البته یک بازرگان چینی با نام بی شنگ توانست 400 سال قبل از وی از صنعت چاپ استفاده کرده و قبل از آن نیز این صنعت تقریبا 200 سال پیش در کره مورد استفاده قرار می گرفت. ارزشمندترین چیزی که گوتنبرگ از خود به جای گذاشته است، انجیل گوتنبرگ یا انجیل ۴۲ سطری است که در آن زمان انجیل بی نظیری محسوب می شد.
یوهانس گوتنبرگ
در سال ۱۳۹۸، وی در خانواده ای ثروتمند از شهر ماینز آلمان دیده به جهان گشود و مادر و پدر وی از مالکان زمین و از طبقه اشراف بودند. به دلیل وجود فلزکاری و آهنگری، شهر ماینز مشهور بود. یوهانس ۱۳ سالگی خود را در ماینز گذرانده و سپس آنجا را ترک کرد. وی به دلیل اتحاد اعضای اصناف شهر ماینز علیه نجیبزادگان، سه سال در روستا زندگی کرده و سپس مجددا به شهر برگشت. یوهانس باید به عنوان یک زرگر با فلزشناسی آشنا شده و نحوه ریختن طلای ذوب شده در قالب را می آموخت. گوتنبرگ سال های سال در کنار پدر مشغول به کار شده و بعد مرگ وی به دانشگاه رفت. وی به دلیل فشارهای وارده بر اشراف، مجددا شهر را ترک کرده و به استراسبورگ رفت و مشغول تحقیق در رابطه با ماشین چاپ شد و بعد از انجام آزمایشات بسیار، به صفحهای از حروف چاپی قالب جابجایی پذیر دست پیدا کرد. وی برای سرمایه گذاری بر روی این دستگاه از سرمایهداران نجیبزاده ای مثل فوست کمک گرفت. وی توانست نیمی از کتاب مقدس را چاپ کرده ولی به دلیل بدهی های راه اندازی دستگاه مورد شکایت واقع شد. وی به دلیل شکایت ها و پرداخت بدهی هایش، ناچارا دستگاه را از دست داد. فوست چاپخانهای تأسیس کرده و اقدام به چاپ کتاب مقدس کرده و پول زیادی به جیب زد. یوهانس نیز در سال های آخر عمر خود اقدام به تاسیس چاپخانه کرده و کار خود را از نو آغاز کرد. وی ملقب به پدر صنعت چاپ بوده و در سال ۱۴۶۸ در ماینز المان دار فانی را وداع گفت.

گفته ها حاکی از آن است که گوتنبرگ سهم بزرگی در اختراع حروف چاپی جابجایی پذیر داشت. در چین، شخصی به اسم بی شنگ در اواسط قرن یازدهم اقدام به چاپ حروف چاپی جابجایی پذیر کرده بود. پیدایش صنعت چاپ با وجود همگانی شدنش در چین مختص بی شنگ و چینی ها نیست. در آن زمان، حروف چاپی با کمک نوعی سفال ساخته شده و دوام زیادی نداشت و کره ای ها و چینیها اصلاحاتی در ساخت حروف چاپی جابجایی پذیر انجام داده و بعدها، دولت کره اقدام به تولید حروف چاپی فلزی کرد. پس از آن دولت کره اقدام به تولید حروف چاپی فلزی کرده و قبل از گوتنبرگ، حروف چاپی فلزی را جایگزین حروف سفالی کردند.
با پیشرفت های اخیر صورت گرفته در صنعت چاپ ایران، مجتمع چاپ زمرد با بهره گیری از مدرن ترین ماشین های چاپ، می تواند تسهیلات ویژه ای در اختیار مشتری قرار دهد.