چاپ فلکسو

چاپ فلکسو یا فلکسوگرافی در واقع بکارگیری صفحات یا کلیشه های چاپی قابل انعطاف است. صفحات با استفاده از نگاتیو تصویری به صورت لیزری حکاکی شده و به دور غلتک دوّار پیچیده می شوند. این غلتک ها، ترکیب جوهرهایی با خاصیت خشک شدن سریع و بکارگیری گرما در تنظیم سریع جوهر در تغذیه هر چه سریعتر ورق های بزرگ مقوای موجدار مورد استفاده قرار می گیرد. تمامی عملیات از جمله برش، تا کردن و فرآیندهای دیگر به صورت «درون خطی» و با کمک چاپگر قابل انجام است.

فرایند چاپ فلکسو

چاپ فلکسو یکی از چاپ های با سوددهی بالا محسوب شده و در بین فرایندهای چاپی، بالاترین نرخ رشد را دارا است. می توان با چاپ فلکسو بر طیف گسترده ای از بسترهای چاپی عمل چاپ انجام داد و به همبن دلبل، در چاپ انواع مختلف محصولات مورد استفاده قرار گرفته و کاربرد بسیاری دارد.

این نوع چاپ بیشتر در زمینه چاپ بسته بندی های مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

با وجود بستر های غیرمتخلخل که در صنعت بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد، چاپ فلکسو می تواند کار خود را انجام دهد. چنین امکاناتی باعث می شود تا از این فرایند چاپ در کیف های پلاستیکی استفاده گردد. این نوع چاپ در چاپ فیلم‌ها، کاغذ دیواری، تقویم، کتاب و بسته بندی‌های تتراپک مورد استفاده قرار می گیرد.

این فرآیند بر روی هر بستری قابل چاپ است: فیلم های پلاستیکی و پلی استری، پارچه و فیلم های متالایز.

نحوه عملکرد چاپ فلکسو

این فرآیند نوعی چاپ مستقیم محسوب شده و در آن چاپ، با فرمهای چاپی انعطاف پذیر (پلیت‌های چاپی) فتوپلیمری انجام میگیرد و بیشتر در صنعت بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع چاپ از کیفبت بالایی برخوردار است.

این نوع چاپ یک فرآیند چاپی فشار بالا و مستقیم و بوده و سطوح رنگی و غیر رنگی در پلیت‌های چاپ انعطاف پذیر و در ارتفاع‌های مختلفی موجود هستند. چاپ فلکسو عملکرد بسیار ساده ای داشته و امکان استفاده از آن در هر مکانی و درچاپ بسته‌بندی‌ها وجود دارد و بنابراین متریال‌های مختلف بسته‌بندی‌های اولیه و ثانویه به صورت نامحدود یا محدود قابل چاپ است. در آن رنگهایی مورد استفاده قرار می گیرد که بر پایه آب بوده و با مواد غذایی سازگار باشد.

تاریخچه چاپ فلکسو

در سال ۱۹۵۰، اصطلاح فلکسو گرافی نخستین بار در معنای تهیه فرم هایی از جنس پلاستیک های فتوپلی مریک بکار گرفته شد .این پلاستیک ها به بخشی از طیف نوری حساس بوده و به همین دلیل، در انتقال اطلاعات به چنین فرم هایی، از آن استفاده می شد. قبل از به وجود آمدن چنین مواد حساسی به نور، در تهیه پلیت فلکسو، از لاستیک های طبیعی استفاده می شد.

مزایای چاپ فلکسو

با اینکه فناوری دیجیتال باعث تغییر در روش انجام کار مشاغل شده است، گاها روشی مورد استفاه قرار می گیرد که از تمامی آزمون ها گذشته باشد.

یکی از فرایندهایی که در درازمدت امتحان پس داده است چاپ فلکسو است. این روش چاپ از فناوری چاپ برجسته استفاده کرده و همچنان نخستین روش چاپ تیراژهای بالا محسوب شده و در بسته بندی، کارتن، چاپ پارچه و جعبه های مقوایی موجدار (کنگره ای) مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه، مزایای چاپ فلکسو ارائه می گردد:

دوام: با وجود هزینه بالای ساخت صفحه های چاپی، این صفحات قابلیت تحویل میلیون ها چاپ قبل از مستعمل شدن را دارند.

ظاهر حرفه ای: محصول نهایی باید ظاهری عالی داشته باشد و این نکته اهمیت بالایی دارد. چاپ مستقیم فلکسو نتایج چشمگیری ارائه می دهد. یکی از مواردی که چاپ فلکسو در آن موفق عمل می کند، چاپ مناطق بزرگی از یک رنگ جامد یا الگوی جامد است.

هزینه: هزینه اهمیت بسزایی دارد. هنگام راه اندازی یک کار چاپ فلکسو، در ازای کار و تلاش بسیار محدود انسانی، خروجی بسیار بالایی ارائه می گرددو هزینه مواد مصرفی مانند جوهر نیز در آن کم است.

سرعت: بکارگیری جوهری با خصلت خشک شوندگی سریع و غلتک های در حال چرخش باعث می شود تا در زمان بسیار کوتاهی، صدها جعبه چاپ گردد و به دلیل درون خطی بودن برش و تا کردن، کل فرایند تولید در پروس واحدی قابل انجام بوده و کارآمد است.

قابلیت اطمینان: چاپگرهای فلکسو به نگهداری و تعمیرات اندکی نیاز داشته و هزینه خرید آنها پایین است. بنابراین، مشتری هزینه چاپ کمتری پرداخت کرده و برای مشتری مقرون به صرفه است.

دسته ها: دسته ها: وبلاگ

دیدگاه خود را برای ما ارسال نمایید